Bir mucize daha mı???

Barcelona-Juventus




Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında Katalan devi Barcelona, bu akşam ilk maçta deplasmanda 3-0 yenildiği Juventus’u ağırlayacak. Messi’li, Neymar’lı, Suarez’li İspanyol ekibi, yeni bir tarih yazmanın peşinde. Bir önceki turda 4-1 yenildiği PSG’yi sahasında 6-1 devirip, daha önce hiç kimsenin başaramadığı bir geri dönüşe imzasını atan Barça, Nou Camp’ta yaklaşık 90 bin tarafının desteğiyle yeni bir peri masalını yaşatmak istiyor. Ev sahibinde sakatlıkları sebebiyle Aleix Vidal ve Rafinha kritik karşılaşmada forma giyemezken, İtalyan ekibi Juventus’ta Marco Pjaca dışında eksik bulunmuyor. Barcelona - Juventus karşılaşması öncesinde merak edilen sorulardan biri de Barcelona nasıl tur atlar oluyor. Barcelona-Juventus yayın bilgileri, muhtemel 11'ler ve detaylar haberimizde...

Barcelona-Juventus hangi kanalda saat kaçta?


Nou Camp'ta oynanacak ve 19 Nisan Çarşamba günü saat 21:45'te başlayacak karşılaşma Tivibu Spor 2'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı-grafikli anlatımı fanatik.com.tr'de olacak.

Barcelona-Juventus ​muhtemel 11'ler:

Barcelona

Ter Stegen
Roberto
Umtiti
Pique
Alba
Busquets
Rakitic
İniesta
Neymar
Messi
Suarez

Juventus

Buffon
Alves
Bonucci
Chiellini
Sandro
Cuadrado
Khedira
Pjanic
Mandzukic
Dybala
Higuain


Barcelona-Juventus eksik cezalı listesi

Katalan ekibinde Javier Mascherano, Rafinha ve Aleix Vidal'in sakatlıkları bulunuyor. Mascherano'nun maçta oynayıp oynamayacağı maç saatinde netlik kazanacak.

İtalyan ekibi Juventus'da ise Marko Pjaca dışında eksik ve cezalı futbolcu bulunmuyor.


Juve’ye 7 sene önce 3 gol attılar...

İlk maçta Barcelona’yı 3-0 yenen Juventus, Nou Camp’ta sürprize izin vermemekte kararlı. 2015 Şampiyonlar Ligi finalinde Barça’ya 3-1 yenilen ekip, kalecisi Buffon’un yanı sıra Bonucci ve Chiellini gibi iki önemli stoperiyle daha önce Avrupa’da 3 farklı yenilgiyi 7 yıl önce yaşadı. Avrupa Ligi’nde Fulham’a 4-1 kaybeden Siyah- Beyazlılar, bir önceki sezon da (2009) Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih’e 4-1 yenildi. Son 7 yıl içinde İtalya’da ise Juve, 6 kez 3 farklı kaybetti ama bu süreçte hiçbir kulvarda Barça’ya turu getirmeye yarayacak 4 farklı mağlubiyeti yaşamadı!

Enrique: Savaşacağız!

Barcelona’nın teknik direktörü Luis Enrique, “Çok zor bir maç olacağını biliyoruz. Ancak sonuna kadar savaşacağız. Yeni bir tarih yazmak için her şeye sahibiz. Bu mücadeledeki senaryonun, tıpkı PSG mücadelesinde gibi olacağını düşünüyorum” dedi. Takım kaptanı İniesta ise “En iyi oyunumuzu sergilememiz ve gol için mümkün olduğunca çok pozisyona girmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Juve’de hakem korkusu

Futbol dünyasının merakla beklediği Barcelona- Juventus karşılaşmasını Hollandalı Björn Kuipers yönetecek. Kuipers’ın bu maçta görev alacak olması, Juventus cephesini biraz endişelendirdi. Juve, bu hakemle 2010 yılında Avrupa Ligi 3. tur rövanşında Fulham’a 4-1 yenilerek kupaya veda etti. İtalyan ekibinin hocası Allegri de, Milan’ın başındayken 0-0’ın rövanşında Kuipers’in yönetiminde Barça’ya 3-1 kaybetti. Tecrübeli hakem, Milan aleyhine 2 penaltı çaldı.

Taraftardan koreografi sürprizi!

İlk maçı 3-0 kaybeden Barcelona turu çevirmek için taraftarların desteğini arkasında görmek istiyor ve bu yüzden kulüp rövanşta bir başka koreografi organize ediyor.  

Camp Nou’daki büyük maçlarda klasikleştiği üzere 90 binden fazla taraftar muhteşem bir koreografiye imza atacak. Kale arkalarında ‘Barça’ yazarken ‘Bir kulüpten daha fazlası’ mottosu karşı ana tribünde sergilenecek.




'İnanmak zorundayız’ 

Neymar, “Her şey yolunda giderse, Juventus karşısında bir geri dönüş daha yapabiliriz. Başarmak için inanmak zorundayız” derken, “Kağıt üzerinde, PSG’ye karşı geri dönüşümüz daha zordu. Şimdi 3-0 (Juventus) yenildik, sonuna kadar savaşıp turu geçmeye çalışacağız” ifadelerini kullandı. İlk maçta çok etkisiz kalan Messi’den, herkes bir patlama bekliyor. Barça formasıyla 498 golü bulunan Arjantinli yıldız, şu ana kadar hiç gol atamadığı Juve’nin tecrübeli kalecisi Buffon’a karşı bu kez şanssızlığını kırmayı hedefliyor.

Barcelona nasıl tur atlar?

Barcelona’nın 3-0’lık galibiyeti maçı uzatmaya götürecek, 4-0 kazanırsa turu geçecek. Juventus’un gol atması durumunda ise Katalan ekibinin, rakibini 4 farklı mağlup etmesi gerekiyor. Bunun dışındaki tüm aksi sonuçlarda ise İtalyanlar adını yarı finale yazdıracak.


Gözler Messi’nin üzerinde

İlk maçta Katalan ekibinin suskun ismi olan Lionel Messi, bu kez gerçek futbolunu sahaya yansıtmak istiyor. Katalan ekibi adına 498 golü bulunan Arjantinli süperstar, bu kez Buffon’un koruduğu kalenin filelerini havalandırmayı umut ediyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lionel Messi - Vikipedi