Manchester United Fenerbahçe karşılaşması ile bu gece UEFA Avrupa Ligi'nde oldukça önemli bir karşılaşma oynanacak. UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda bu akşam İngiltere temsilcisi Manchester United'la oynayacak Fenerbahçe, rakibine karşı 5. kez sahaya çıkacak. Tarihlerinde 4 kez karşılaşan iki ekip bu maçlardan karşılıklı iki galibiyet alarak ayrıldılar. Peki Manchester United Fenerbahçe UEFA maçı bu akşam hangi kanalda saat kaçta canlı yayınlanacak?
Manchester United Fenerbahçe arasında oynanan 4 karşılaşmada karşılıklı ikişer galibiyet çıktı. Bu mücadelelerin en son oynanan karşılaşmasında Fenerbahçe rakibi Manchester United'ı 3-0'lık skorla mağlup etti.
Manchester United'ın etkili forvet oyuncusu Wayne Rooney, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı maçlarda Fenerbahçe'ye 3 gol atarak hat-trick yapmıştı.
Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında aldığı en ağır yenilgi Manchester United karşısında alınan 6-2'lik sonuçtu. Manchester United, Türk takımlarına karşı kendi sahasında oynadığı iki karşılaşmayı 1-0'lık skorlarla kaybetti. Bu mücadelelerden biri Fenerbahçe'ye karşıydı.
Manchester United Avrupa Lig'inde kaleyi bulan 33 şutun sadece altısını isabetli göndermeyi başardı. Fenerbahçe Avrupa Lig'inde attığı 12 golün 8 tanesini karşılaşmaların ikinci yarısında elde ediyor. Fenerbahçe Avrupa kupalarında oynadığı ve elemelerin de dahil olduğu son 13 maçta sadece 1 kez yenildi. Deplasmanda gelen bu mağlubiyet aynı zamanda uzun zaman sonra gelen ilk deplasman mağlubiyeti oldu.
MANCHESTER UNİTED FENERBAHÇE MAÇI HANGİ KANALDA SAAT KAÇTA?
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu üçüncü maçında bu akşam İngiliz temsilcisi Manchester United'a konuk olacak. Manchester şehrindeki Old Trafford Stadı'nda TSİ 22.05'te başlayacak maç Tivibu Spor 2 kanalından şifreli olarak yayınlanacak.
Fenerbahçe'de 2 oyuncu sakat
Fenerbahçe'de zorlu Manchester United karşılaşması öncesinde iki oyuncunun sahada olamayacağı bildirildi. Sakatlıkları bulunan Salih Uçan ve Ozan Tufan bu akşam oynanacak UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında sahada olmayacak.
Yaklaşık iki haftadır sakalığı bulunan ve takımdan ayrı çalışan Jeremain Lens'in durumunun ise maç saati belli olacağı ve oynayıp oynamayacağının henüz netleşmediği açıklandı.
Senagal Milli Takımı'nda sakatlık geçiren ve geçtiğimiz hafta oynanan Süper Ligkarşılaşmasında forma giyemeyen Moussa Sow takımdan ayrı çalıştı. Sow'un oynayıp oynamayacağına Teknik Direktör Advocaat karar verecek.
Fenerbahçe'nin muhtemel 11'i
Fenerbahçe Teknik Direktörü Advocaat'ın Manchester United karşısında şu 11'i sahaya sürmesi bekleniyor:

Volkan Demirel, Gregory van der Wiel, Martin Skrtel, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Roman Neustaedter, Mehmet Topal, Josef de Souza, Volkan Şen, Alper Potuk, Robin van Persie.


Bolic'in akıllara kazınan golü
1996 senesinde karşı karşıya gelen Manchester United ve Fenerbahçe, Elvir Bolic'in muhteşem golü ile rakibini yenmiş ve İngiltere'den zaferle ayrılmıştı. Dönemin en güzel gollerinden biri seçilen Bolic'in golü, topun hafif rakibin defan oyuncusuna da çarpıp farklı şekilde falso almış Manchester United kalecisinin tüm çabasına rağmen top ağalara gitmişti. O golle birlikte gelen zafer Bolic'inde aynı zamanda tarihe adını altın harflerle yazdırmasına sebep olmuştu.
Fenerbahçe rakibi Manchester United ile 5. kez karşılaşıyor
Fenerbahçe bu akşam deplasmanda konuk olacağı Manchester United ile 5. karşılaşmasına çıkıyor. İki takımın karşılıklı oynadığı mücadelelerde ikişer galibiyet meydana geldi. Fenerbahçe, Manchester United'a karşı 1996 yılında Old Trafford Stadı'nda aldığı tarihi galibiyetle rakibinin o dönemde 40 yıllık ve 56 maçlık Avrupa kupalarındaki iç sahada yenilmezlik serisini sona erdirdi - İngiliz takımlarıyla bugüne dek 17 maç yapan sarı-lacivertliler, 4 galibiyetin yanı sıra 3 kez rakipleriyle berabere kaldı, 10 maçta da yenildi
Rakibiyle bugüne dek yaptığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, 1996 yılında Manchester United'a karşı tarihi galibiyet elde etti. Manchester United'la ilk kez 1996-1997 sezonunda UEFA Şampiyon Ligi'nde eşleşen Fenerbahçe, İstanbul'da rakibine 2-0 yenildi. Fenerbahçe için tarihi maç 30 Ekim 1996'da İngiltere'de oynandı.
Manchester United, Fenerbahçe maçına kadar, Avrupa kupalarında kendi sahası Old Trafford Stadı'nda çıktığı 56 maçta yenilmeyip 40 yıllık namağlup seri yakaladı. Bu seriyi bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alan Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, önemli yıldızlara sahip rakibini 78. dakikada Elvir Boliç'in tek golüyle yenerek, seriyi sonlandırdı. Ayrıca bu mağlubiyet, Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un Old Trafford Stadı'nda Avrupa kupalarında aldığı ilk yenilgi oldu.
Advocaat, Manchester United'a karşı Süper Kupa kazandı
Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Manchester United'a karşı kariyerinin en önemli başarılarından birini elde etti. Advocaat, 2007-2008 sezonunda Rusya'nın Zenit takımına UEFA Kupası'nı kazandırdı. Aynı sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak tamamlayan Manchester United ile Adovaat'ın Zenit'i 2008 Avrupa Süper Kupa maçında karşılaştı. Hollandalı teknik adam Zenit'in başında Manchester United'ı 2-1 yenerek Süper Kupa'ya uzandı. Advocaat, Premier Lig'de çalıştığı dönemde ise sadece bir kez Manchester United'a rakip oldu. Geçen sezon başında Sunderland'ı çalıştıran Advocaat, deplasmanda Manchester United'a 3-0 kaybetti.
Manchester United'ın Türk takımlarıyla 14 maç yaptı
Manchester United, Türk takımlarına karşı daha önce 14 kez mücadele etti. İngiliz devi bu maçlarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Manchester United'ı sahasında yenen iki Türk takımı ise Fenerbahçe ve Beşiktaş oldu.
Manchester United, iç sahada seri yakaladı
Manchester United, iç sahada Avrupa kupalarında oynadığı son 12 maçı da kaybetmedi. En son 5 Mart 2013'te İspanyol ekibi Real Madrid'e 2-1 kaybeden İngiliz ekibi, daha sonra sahasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik alarak hiç yenilgi yaşamadı. Fenerbahçe, 1996 yılında yaptığının bir benzerini tam 20 yıl sonra tekrarlamak isteyecek. Sarı-lacivertliler, rakibine 3,5 yıl sonra sahasında Avrupa kupası yenilgisini tattırmak için mücadele edecek.
Rooney'in gözü rekorda
Manchester United'ın tecrübeli futbolcusu Wayne Rooney, Avrupa kupalarında bir gol daha atarsa kulüp tarihine geçecek. İngiliz takımı adına bugüne dek Avrupa kupalarında 36 gole imza atan Rooney, bir kez daha fileleri havalandırması durumunda Ruud van Nistelrooy'un (37 gol) rekoruna ortak olacak. Rooney, Fenerbahçe filelerini 2 kez havalandırırsa kulüp tarihin Avrupa kupalarındaki en golcü ismi olacak.
Rooney için Fenerbahçe'nin de bir anlamı bulunuyor. Golcü futbolcu, ilk Avrupa kupası maçına henüz 19 yaşındayken 28 Eylül 2004'te Fenerbahçe karşısında çıktı. Manchester United formasıyla Rooney, Fenerbahçe filelerine tam 3 gol göndererek unutulmaz bir ilk maç heyecanı yaşadı.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Beşiktaş Kayserispor maç özeti izle (BJK 4-0 Kayseri tüm goller, anlar burada!)