messi'nin hayatı

Lionel Messi, 24 Haziran 1987 yılında Arjantin Rosario’da doğmuştur. Henüz 8 yaşındayken şehrinin takımında futbolla tanışmıştır. Newel Old Boy’s takımının alt yapısında yetişmiştir.Messi, hormon ve büyüme eksikliği tedavisi için ailesiyle birlikte 2000 yılında İspanya’nın Barcelona kentine yerleşmiştir ve Barcelona takımında oynamaya başlamıştır. 

Lionel Messi'nin Kariyeri

2005 yılında Barcelona formasını giyen Messi, İspanya La Liga’da gol atan en genç futbolcu unvanını almıştır. 2006 yılında Barcelona formasıyla İspanya La Liga Şampiyonluğu ve UEFA Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu yaşamıştır. 2007 yılına geldiğimizde Messi artık performansıyla göz doldurmaya başlamıştı. El Clasico derbisi olarak adlandırılan Real Madrid – Barcelona maçında hat trick yapmıştır yani 3 gol atmıştır. Bunun yanı sıra 26 lig maçında 14 gol atarak günden güne yıldızlaşmıştır ve herkesin dikkatini üzerine çekmiştir. 2008-2009 sezonunda kariyerinin en iyi yıllarını yaşamıştır. 1 sezonda 38 gol atmayı başarmış ve 6 kupa kazanmıştır. 
















Messi

2009-2010 yılında yine durdurulamayan Messi, bütün turnuva maçlarında 47 gol atmıştır veRonaldo’nun rekorunu egale etmiştir. 2011 yılında ise 53 gol atarak kendi elde ettiği rekoru kendi kırmıştır. Yine 2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi maçlarında 12 gol atarak üst üste 3 kez gol kralı olan 3’üncü futbolcu unvanını kazanmıştır. Messi, Gerd Müller ve Pierre Papin’den sonra üst üste 3 kez gol krallığı yaşayan 3’üncü futbolcudur. 2012 yılında, bir Şampiyonlar Ligi maçında bir maçta en fazla gol atan futbolcu unvanını almıştır. Messi bu unvanını, Almanya’nın Bayern Leverkusen takımına 5 gol attığı maçta kazanmıştır. 

2012 sezonunda tüm karşılaşmalarda 73 gol atarak dünya rekorunu kıran futbolcu unvanını kazanmıştır. Kırılmadık rekor bırakmayan Arjantinli futbolcu, bir başka efsane Arjantinli futbolcu olan Maradona’nın veliahdıdır. Yetenekleri ve oyun tarzı, ona “Yeni Maradona”dedirtmiştir. Genç yaşında kariyeri boyunca bütün rekorları kırmıştır ve önünde kırılacak sadece kendi rekorları kalmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lionel Messi - Vikipedi