Galatasaray atağa kalktı! İşte o yıldız isimler...

Gelecek sezon için kadroda yeni bir yapılanmaya gidecek olan Galatasaray, 1 değil 2 golcü alacak. Emre Güral transferinde sona gelen Sarı-Kırmızılılar, yurt dışında da arayışlarını sürdürüyor, genç ve potansiyelli isimlere yöneliyor.



Lider Beşiktaş’ın tam 28 puan gerisinde kalan ve tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Galatasaray, gelecek sezon öncesi takımı baştan yaratmayı hedefliyor. Kadroyu gençleştirmeyi planlayan yönetim, transfer çalışmalarına haftalar önce başlarken önceliğini forvete vermiş durumda. Mevcut durumda en büyük sıkıntının ileri uçta yaşandığını göz önünde bulunduran Sarı-Kırmızılılar, 1 değil 2 golcü almayı planlıyor.

Eskişehirspor ile sözleşmesini fesheden ve hatta Florya’da ev tutan Emre Güral ile büyük ölçüde anlaşan Cim Bom, Avrupa piyasasına açıldı. Yönetimin forvet konusundaki en büyük kriteri, alınacak ismin 25 yaşın altında olması. Genç ve potansiyelli isimlere yönelelen Galatasaray’ın listesindeki üç isim şöyle:

LYS MOUSSET  

Fransa basının ciddi şekilde Galatasaray’a yazdığı Lys Mousset ile menacerler vasıtasıyla temas kurulduğu öğrenildi. 2. Lig’de Le Havre forması giyen 1996 doğumlu oyuncunun, yüksek potansiyeli nedeniyle üst düzey bir ligde forma giymesine kesin gözle bakılıyor. 24 maçta 11 gol kaydeden Mousset, 1.84 boyunda olmasına rağmen hava toplarında inanılmaz bir üstünlüğü bulunuyor. Mousset’in bonservis maliyeti 1 milyon Euro’nun altında.

JORDAN AYEW

Scout ekibinin tavsiyesini göz önünde bulunduran Sarı-Kırmızılı yönetim, uzun süredir Jordan Ayew’i izlettiriyor. Premier Lig’de düşmesi kesinleşen Aston Villa’da forma giyen Ayew, bu sezon çıktığı 27 lig maçında 6 kez rakip fileleri havalandırdı. 1.82’lik futbolcu sadece ileri uçta değil, kanatlarda da görev yapıyor. En dikkat çeken özelliği savunmanın arkasına yaptığı hızlı koşular olan Ayew, aynı zamanda güçlü fiziği nedeniyle Süper Lig’e çok uygun. Sezon başında Aston Villa’nın 12 milyon Euro ödeyip Lorient’ten aldığı Ayew, takımı küme düştüğü kesinlikle ayrılmak istiyor.

MOUSSA DEMBELE

Ayew gibi Fransa’da futbola başlayan Dembele, bu sezon Fulham’da gösterdiği performansla Premier Lig kulüplerinin radarına girdi. Championship’te 43 maça çıkan 19 yaşındaki futbolcu, 15 gol attı, 7 de asist yaptı. Dembele’yi cazip kılan nokta sezon sonunda bonservisinin bitecek olması. Mali asıllı Fransız oyuncu için aceleci olan yönetim, Dembele’yi kaptırmak istemiyor. İmza parası da vererek Dembele ikna edilmeyece çalışılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lionel Messi - Vikipedi