32 haftadır neredeydiniz?

32 haftadır neredeydiniz?

 tanımınızda rakiplerimiz ve kümede kalmaya oynayan takımlar yok mu? 1 yıl bekleyip zaman olarak bugünü mü buldunuz? Yönetmelik diyorsunuz; yönetmelikte ‘randevu alınıp gelinebilir’ diyor. Nereden baksanız tutarsızlık”

'nin  ve Osmanlı'ya maçlar hariç ilk kez yaptığı doping testi Şenol Güneş'i çileden çıkardı. "Durdunuz durdunuz, bu günü mü buldunuz, 32 haftadır neredeydiniz?" diyerek tepkisini dile getiren Güneş şöyle devam etti: "Ben şampiyonluk maçına çıkıyorum. İki haftadır kapılarımı kapatmışım. Eğer inizi yapıyorsanız, iş tanımınızda rakibimiz ya da küme düşmeye oynayan takımlar girmiyor mu? Yönetmelik diyorsunuz; yönetmelikte randevu alınıp gelinebilir yazıyor. Nereden baksanız tutarsızlık.Doping testi yapmaya hakkınız var ama böyle baskın yaparak konsantrasyonumuzu bozmaya hakkınız yok."

DOPİNG KURULU İSTİFA ETTİ
Beşiktaş'ın yanı sıra Osmanlıspor'un futbolcularına yapılan müsabaka dışı doping kontrollerinin tartışma yaratması üzerine, Dopingle Mücadele Kurulu başkan ve üyeleri istifasını sundu. İstifalar kabul edilirken alınan numunelerin tüm dopingle mücadele uygulamalarında olduğu gibi test laboratuvarlarına gönderildiği ifade edildi. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Müsabaka dışı doping kontrolleri bu sene test aşamasında olan bir uygulamadır. Kulüplerimize yapılan müsabaka dışı uygulama, Dopingle Mücadele Talimatı'nın 13. Maddesi'ne kişisel bir yorum katılarak yapılmış ve maksadını aşan bir uygulama olmuştur" denildi.

13. Madde ne diyor?
13.3: Müsabaka dışı doping kontrolleri için doping kontrol görevlileri kurul tarafından görevlendirilir. Görevlendirme esnasında, müsabaka dışı doping kontrolüne alınacak futbolcuların ya da kulüplerin listesi de verilir. 13.4: Doping kontrol görevlileri futbolcunun ya da kulübün madde 12 uyarınca TFF'ye nerede olduğunu bildirdiği yere önceden haber vermeden giderler. 13.5: Gerekli görülen hallerde doping kontrol görevlileri veya kurul, futbolcu ya da kulübü arayıp randevu talep edebilirler.

ÇETİNKAYA: ALNIMIZ DİK
Beşiktaşlı futbolculara yönelik doping testiyle ilgili olarak bir değerlendirme de siyah-beyazlı kulübün Sağlık Kurulu Başkanı Doktor Sarper Çetinkaya'dan geldi. Çetinkaya, "Test için seçilen futbolcularımızın numunelerini görevlilere verdik. Hiçbir çekincemiz ve korkumuz yok. Bu konuda alnımız dik" ifadesini kullandı.

BİR GÖRÜŞ

AHMET ÇAKAR

BUNUN ADI TACİZ

Bu bir mobbingdir, bu bir tacizdir. Eğer bir kurum yasal hakları olan bir görevi manasız zamanda ve ortalığı karıştırmak amacıyla kullanıyorsa bu yasal olsa bile etiğe ve hayatın doğal akışına aykırıdır. Ligin bitmesine bir hafta kala şampiyonluğu neredeyse garantilemiş olan Beşiktaş'a antrenmanda doping baskını yapılması normal prosedürle izah edilemez. Şimdi o doping kuruluna soruyorum; Hayatınızda kaç defa antrenman basıp oyunculardannumune aldınız? Madem böyle bir uygulama düşünce ve hakkınız vardı, bunu sezon boyu ve özellikle maçların çok yoğun yaşandığı dönemde niye uygulamadınız, başka takımlara niye yönelmediniz?Ayrıca bu kararı hangi gerekçelerle aldınız? Mesela maçtan sonra söz konusu oyuncuları rutin bir doping testine tabii tutamaz mıydınız? Eğer aynı kurul, 'Bu bizim yasal hakkımız, istediğimiz zaman yaparız' diyorsa da karşılarında kamu vicdanını bulurlar.Madem yaptıkları iş haklıydı, vicdanen rahattılar, o halde niye istifa ettiler? Bunların açıklanması gerekiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lionel Messi - Vikipedi