Vodafone Arena'nın açılış tarihi belli oldu

Vodafone Arena'nın açılış tarihi belli oldu

İHA,ntv.com.tr,DHA
Spor
vodafoen arena.jpg

Beşiktaşlıların büyük bir merakla beklediği Vodafone Arena Stadı açılış tarihi belli oldu.

İlişkili Haberler

Stat açılışının tarihini açıklamak için Beşiktaş ve Vodafone ortak basın toplantısı düzenledi. Taksim Divan Otel'de yapılan basın toplantısına Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Vodadone İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt , Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.
Protokol ve taraftar açılışı olarak iki farklı açılış yapılacak olan Vodafone Arena Stadı'nında ilk maç ligin 28'inci haftasında 11 Nisan Pazartesi günü oynanacak Bursaspor maçı olacak.
40 GÜN 40 GECE AÇILIŞ
10 Nisan 2016 tarihinde Protokol açılışı yapılacak olan stadın konukları baştaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyaset dünyasının bir çok ismi ve Divan Kurulu üyeleri katılacak. Ertesi gün taraftar organizasyonu ile resmen açılacak olan statta ilk maç Bursaspor ile oynanacak.
FİKRET ORMAN : "RECEP TAYYİP ERDOĞAN SAYESİNDE ÜLKEMİZE GÜZEL BİR ESER KAZANDIRDIK"
"Eve Dönüyoruz" sloganı ile yapılan basın toplantısında Fikret Orman stat çalışmalarına 4 yıl önce başladıklarını ve 1 yıl boyunca izin almakla uğraştıklarını belirterek, "O zaman izin almak istediğimizde bazı bakanlarımız karşı çıkmıştı ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sayesinde bütün izinleri aldık ve O'nun sayesinde ülkemize güzel bir eser kazandırmış olduk" diye konuştu.
Fikret Orman, "Geri sayım başladı. İnşallah bu geri sayım aynı zamanda şampiyonluk geri sayımı da olur. Yeni stadımızda şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanan bir takım olacağız" dedi.
Vodafone Arena Stadı'nın eşsiz bir eser olduğunu ifade eden Vodafone İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise "Eşsiz ve estetik bir stat burası. Vodafone Arena sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın sayılı statlarından biri olacak diye konuştu.
“BURASI ARTIK BİR SARAY”

Zeminin şu anda deniz seviyesinin altında olduğuna dikkat çeken Orman, “Eksi 4, 5 seviyelerine indik. Günde 1 milyon kişinin etrafında dolaştığı yerden 85 kamyon malzeme çıkardık ve tekrar doldurduk. İnanılmaz derecede zor bir inşaattı. Hamd olsun sonuna doğru geldik. Burası bir saray artık. Burayı bir cazibe merkezi haline getirdik. Dışına her yerine çok özendik. Yaklaşık olarak stadın bitimiyle beraber 350 milyon TL civarında masraf ettik. Vodafone ve diğer sponsorların desteği ile neredeyse 400 milyonu bulan bir yatırım gerçekleştirmiş olduk. Sadece çim uygulaması 12 milyon TL harcadık. Güvenlik yatırımları 20 milyon lira para harcadık. Her konuda özel bir stat. Engelli kardeşlerimiz içinde inanılmaz şeyler yaptık” açıklamasında bulundu.
“BARCELONA VE BAYERN MÜNİH İLE AÇILIŞ MAÇI YAPMAK İSTİYORUZ”
Orman, gelecek sezon açılış maçı ile ilgili gelen bir soru üzerine, “Barcelona ile maç yapma niyetimiz var. Aslında ‘3B’ olarak, yani Barcelona, Bayern Mühih ve Beşiktaş olarak bir açılış gerçekleştirmek istiyoruz. Şampiyonlar Ligi takvimleri netleşsin böyle bir niyetimiz var. Ayrıca zaten Vodafone’un senelik konser organizasyonları var” dedi.
BU SEZON 3 MAÇ OYNANACAK
Vodafone Arena’nın açılışından sonra Beşiktaş’ın oynayacağı lig maçları
11 Nisan - Bursaspor
30 Nisan  - Kayserispor
16 Mayıs  - Osmanlıspor
VODAFONE ARENA'NIN 2 YILLIK ÖYKÜSÜ!

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Lionel Messi - Vikipedi